Latinica  |    
   
 
Др Радојевић присуствовао Моби 2015 у манастиру Светог Николаја Жичког у Соко граду
Уторак, 28. Јули 2015.
Посете
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, др Милета Радојевић посетио је 28. јула 2015 манастир Св. Николаја Жичког у Соко граду и присуствовао традиционалној манифестацији Дани Мобе која се одржава већ 15 година. Његово Преосвештентсво епископ шабачки господин Лаврентије оснивач је и покровитељ ове културно-духовне манифестације која окупља децу српског порекла из свих крајева учећи их вери, језику, култури и традицији. Дани Мобе у Соко граду ове године почели су у недељу 19. јула и трајаће до 5. августа 2015.
Освећење конака манастира Копорин
Уторак, 28. Јули 2015.
Вести
На позив Његовог Преосвештенства епископа браничевског Игнатија, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је 28. јула 2015. освећењу новоизграђеног конака манастира Копорин код Велике Плане. У склопу епархијског винограда саграђен је овај нови конак намењен за потребе складиштења опреме винограда, становање монаха задужених за одржавање винограда али и за ходочаснике и госте манастира.
Прослављена храмовна слава манастира Бешеново
Уторак, 28. Јули 2015.
Посете
Свети Кирик и Јулита је храмовна слава манастира Бешеново, последњег фрушкогорског манастира који се обнавља. Тог дана, 28. јула 2015. Године помоћник директора др Томислав Бранковић и саветник Мирољуб Радосављевић присуствовали су Светој Литургији, коју је служио ректор Карловачке богословије протојереј-ставрофор г. Јован Петковић уз саслужење великог броја свештеника и свештеномонаха.
Посета његовог Преосвештенства Епископа банатског Господина Никанора Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама
Понедељак, 27. Јули 2015.
Вести
У понедељак 27. јула 2015. године др Милета Радојевић директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама примио је Његово Преосвештенство Епископа банатског Господина Никанора. На састанку се разговарало о досадашњој сарадњи Епархије банатске и Управе, будућим активностима и плановима.
Oбележено 200. година Боја на Дубљу
Недеља, 26. Јули 2015.
Посете
У Мачванском селу Дубљу, обележена је 200. годишњица последње велике битке у Другом Српском устанку и победе Милошевих устаника, на дан Светог Архангела Гаврила 26. јула 2015.
Представници Управе на Слави манастира Иконе Пресвете Богородице Тројеручице
Субота, 25. Јули 2015.
Посете
Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Мирољуб Радосављевић и Гаврило Грбан присуствовали су 25. јула 2015. године прослави Славе манастира Иконе Пресвете Богородице Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Мирољуб Радосављевић и Гаврило Грбан присуствовали су 25. јула 2015. године прослави Славе манастира Иконе Пресвете Богородице Тројеручице на Трешњи.на Трешњи.
Представници Управе у посети Космајским манастирима и манифестацији "Од предака за будућност"
Недеља, 19. Јули 2015.
Посете
Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Мирољуб Радосављевић, Олгица Лаконић и Гаврило Грбан посетили су 19. јула 2015. године манастире Епархије шумадијске на Космају и присуствовали отварању манифестације ,,Од предака за будућност“ у Влашкој код Младеновца.
Директор Управе честитао Рамазански Бајрам
Четвртак, 16. Јули 2015.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, честитао је великодостојницима, верским службеницима и верницима Исламске заједнице Рамазански Бајрам.
Представници Управе код јеховиних сведока
Среда, 15. Јули 2015.
Посете
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић са сарадницима посетио је, на позив Јеховиних сведока хришћанске верске заједнице, 15.7.2015. године административни центар ове верске заједнице.
Слава заједнице "Земља живих" у Брајковцу
Среда, 15. Јули 2015.
Посете
У среду 15. јула 2015. године прослављена је Крсна слава Полагање часне ризе Пресвете Богородице која је Крсна слава заједнице за лечење и ресоцијализацију оболелих од болести зависности "Земља живих" у Брајковцу, коју предводи и надгледа протојереј-ставрофор Александар Новаковић.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 406
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта