Latinica  |    
   
 
Радојевић честитао Рамазански Бајрам
Понедељак, 28. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић честитао је Рамазански Бајрам великодостојницима, верским службеницима и верницима Исламске заједнице. У честитки се истиче:
Слава манастира Св. Кирика и Јулите у Смиловцима
Понедељак, 28. Јули 2014.
Посете
Манастир Св. Кирика и Јулите у Смиловцима код Димитровграда обележио је 28.07.2014. године манастирску славу. Свету литургију служили су игумани манастира Поганово, Суково, Височка Ружана и Црна Река уз саслужење више мирских свештеника. Светој литургији присуствовао је већи број верника из околине Димитровграда. У име Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, присутни су били др Томислав Бранковић и Мирољуб Радосављевић. Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама, у претходном периоду, као Министарство вера, значајно је финансијски подржало обнову овог манастира који се налази у непосредној близини границе са Бугарском. Манастирска слава представља и својеврсни народни сабор који окупља велики број људи са Старе планине.
Освећење цркве Свете Тројице у Добрњу
Недеља, 27. Јули 2014.
Вести
Епископ браничевски Игнатије, освештао је 27.07.2014. цркву Свете Тројице у Добрњу код Петровца на Млави. Епископ Игнатије предводио је Свету архијерејску литургију уз саслужење више свештеника Епархије браничевске и присуство већег броја верника из овог места и околине. За време Архијерејске литургије епископ је поделио грамате и захвалнице донаторима. Међу њима и Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама.
Хиротонија Епископа средњоевропског Сергија
Субота, 26. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, др Милета Радојевић, присуствовао је свечаности поводом хиротоније епископа средњоевропског г. Сергија, досадашњег игумана манастира Рмањ надомак Мартин брода у Епархији бихаћко-петровачкој. У петак, 25. јула 2014. године у Саборној цркви у Београду одржана је вечерња служба и наречење а наредног дана, Света архијерејска литургија и хиротонија новоизабраног епископа.
Радојевић примио епископа Теодосија
Среда, 23. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић примио је епископа рашко-призренског господина Теодосија. Епископ Теодосије је упознао директора са актуелним стањем у Епархији и напорима да се у свим срединама на Косову и Метохији организује црквени живот.
Слава манастира Свете Недеље у Петини
Недеља, 20. Јули 2014.
Посете
На позив настојатељице манастира Свете Недеље у Петини код Крушевца, др Томислав Бранковић, начелник и Мирољуб Радосављевић, саветник у Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама, присуствовали су 20. јула 2014. године Светој литургији поводом манастирске славе.
Устоличен Епископ аустријско-швајцарски Андреј у Бечу
Недеља, 20. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, др Милета Радојевић присуствовао је свечаном устоличењу Преосвећеног г. Андреја, досадашњег Епископа ремезијанског и викара Патријарха српског Иринеја, у трон епископа аустријско-швајцарског, 20. јула 2014. године. Свечаност је одржана у цркви Васкрсења Христовог у Бечу а новоизабраног епископа Андреја у трон је увео Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.
Радојевић примио епископа Лукијана
Петак, 18. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде др Милета Радојевић примио је епископа осечко-пољског и барањског Лукијана.
Освећење храма Светог Николаја у Карловцу
Четвртак, 17. Јули 2014.
Посете
На позив Његовог Преосвештенства епископа горњокарловачког Господина Герасима, др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, посетио је Карловац 16. и 17. јула 2014. године поводом освећења храма Светог Николаја у Карловцу.
Слава Заједнице Земља живих у Брајковцу
Уторак, 15. Јули 2014.
Посете
Заједница Земља живих из Брајковца обележила је 15. јула 2014. године славу Полагање ризе Пресвете Богородице, у порти храма Св. Великомученика Георгија (Црква брвнара) у том месту. Свету архијерејску литургију, уз саслужење већег броја свештеника служио је Њ. П. епископ шумадијски господин Јован уз присуство већег броја верника из околине и штићеника Заједнице.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 246
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта