Latinica  |    
   
 
Радојевић организовао пријем за кардинала Курта Коха
Четвртак, 28. Мај 2015.
Вести
Поводом званичне посете Републици Србији Његове Еминенције кардинала Курта Коха председника Папског савета за унапређење јединства хришћана, др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама организовао је 28. маја 2015. пријем уз учешће представника Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, Свете Столице и цркава и верских заједница.
Селаковић са сарадницима приредио пријем за чланове Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве
Четвртак, 28. Мај 2015.
Вести
Министар правде Републике Србије Никола Селаковић заједно са сарадницима из Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама приредио је 27. маја 2015. пријем за чланове Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве.
Црквена општина у Бусијама обележила храмовну славу
Недеља, 24. Мај 2015.
Вести
Црквена општина у Бусијама, Епархија сремска, прославила је храмовну славу Св. Кирила и Методија, 24. маја 2015. године. Захваљујући залагању и труду протојереја-ставрофора Милорада Нишкића, старешини храма, Црквена општина у Бусијама је једна од најузорнијих у Епархији сремској. Поред предивног храма изграђен је парохијски дом са великом црквеном салом за народ, канцеларије за рад свештеника а цео спрат је уступљен за амбуланту и друге потребе из области здравствене заштите.
У спомен Радомира Бате Наумова (1946-2015)
Петак, 22. Мај 2015.
Вести
Са жаљењем обавештавамо да је данас преминуо некадашњи министар вера Радомир Наумов. Господин Наумов је 2007. и 2008. био на челу Министарства вера Републике Србије. Патријарх Српски г. Иринеј одликовао је 2014. године Радомира Бату Наумова Орденом Светог Саве другог степена.
Манастир Светог Јована Богослова у Поганову прославио Крсну славу
Четвртак, 21. Мај 2015.
Вести
Саветник директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Мирољуб Радосављевић присуствовао је у четвртак 21. маја 2015. године обележавању Крсне славе манастира Светог Јована Богослова у Поганову код Пирота. Свету литургију служио је отац Мардарије, игуман манастира.
Освећење обновљеног храма у Белегишу, Епархија сремска
Четвртак, 21. Мај 2015.
Посете
У Белегишу је 21. маја 2015. године извршено свечано освећење храма Преноса моштију Светог оца Николаја. Свету архијерејску литургију служили су епископи сремски Василије, источно-амерички Митрофан и бањалучки Јефрем уз саслужење већег броја свештеника Епархије сремске.
Прослављен Спасовдан - слава српске престонице
Четвртак, 21. Мај 2015.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је 21. маја 2015. обележавању Спасовдана - славе српске престонице. Спасовдан је прослављен је светом архијерејском Литургијом у Вазнесењској цркви у Београду коју је служио Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уз саслужење више архијереја Српске православне цркве а потом и традиционалном славском литијом централним београдским улицама у којој је учествовало неколико хиљада верника.
Обележено 147. година признавањa Ислама као законите религије у савременој Србији
Понедељак, 18. Мај 2015.
Вести
Исламска заједница Србије обележила је пријемом у београдској Бајракли џамији 18. маја 2015. јубилеј поводом 147. година признавањa Ислама као законите религије у савременој Србији. Државни савет Кнежевине Србије 18. маја 1868. године је донео ту одлуку на предлог Министарства просвете и црквених дела Србије и по одобрењу кнеза Михаила Обреновића. Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић поручио је да је то за муслимане Србије велики дан.
Радојевић посетио архијерејско намесништво млавско у Епархији браничевској
Понедељак, 18. Мај 2015.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и др Томислав Бранковић помоћник директора посетили су 18. маја 2015. Црквене општине Петровац и Орешковица у архијерејском намесништву млавском.
Посета Његовог Преосвештенства Владике бачког Г. Иринеја Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама
Среда, 13. Мај 2015.
Вести
Директор Управе др Милета Радојевић примио је 13. маја 2015. Његово Преосвештенство епископа бачког Г. Иринеја. На састанку су разматрана питања везана за сарадњу Управе и Епархије бачке по свим пројектним активностима из надлежности Управе, а посебно питање довршетка радова на новоизграђеном храму светог Петра Цетињског у Ловћенцу, у општини Мали Иђош као и питање изградње или куповине објекта за потребе парохијског дома и обезбеђења стана за свештеника.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 382
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта