Latinica  |    
   
 
Радојевић примио представнике Епархије ваљевске
Петак, 22. Август 2014.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде примио је 22. 8. 2014. представнике Епархије ваљевске, оца Силуана, секретара епископа, и оца Ненада Јездића, који су по упуту епископа ваљевског Милутина, презентовали стање у Епархији ваљевској после елементарних непогода из маја месеца ове године.
Радојевић примио епископа банатског Никанора
Четвртак, 21. Август 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде др Милета Радојевић примио је епископа банатског господина Никанора.
Патријарх српски Иринеј одржао помен церским јунацима
Уторак, 19. Август 2014.
Вести
На Свето Велико Преображење, 19. 8. 2014. Патријарх српски господин Иринеј и епископ шабачки господин Лаврентије служили су Свету архијерејску литургију у цркви Св. Јована Шангајског на планини Церу пред великим бројем верника. Овом догађају присуствовали су др Драган Новаковић и Мирољуб Радослављевић из Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама.
Прослава Преображења у манастиру Светог Стефана у Липовцу
Уторак, 19. Август 2014.
Вести
На Преображење, 19. 8. 2014. године, др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде присуствовао је Светој архијерејској литургији у манастиру Светог Стефана у селу Липовац код Алексинца. Свету Литургију служио је епископ нишки господин Јован уз саслужење већег броја свештеника и монаха као и домаћина архимандрита Дионисија и великог броја народа овога краја који се окупљају на традиционалном Преображењском сабору.
Наречење, хиротонија и устоличење новоизабраног епископа тимочког Илариона
Недеља, 10. Август 2014.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде присуствовао је 9. и 10. августа 2014. године у Зајечару свечаности наречења, хиротоније и устоличења новоизабраног епископа тимочког, високодостојног архимандрита Илариона, досадашњег настојатеља манастира Буково.
Празник Светог Пантелејмона у Миријеву
Субота, 9. Август 2014.
Вести
Поводом обележавања празника Светог Пантелејмона, у храму у изградњи посвећеном овом светитељу у Новом Миријеву, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 9. августа 2014. године Свету архијерејску литургију уз салужење свештеника Архиепископије београдско-карловачке.
Храм Св. Петке на Чукарици прославио Преподобну мученицу Параскеву
Петак, 8. Август 2014.
Вести
У храму Св. Петке на Чукарици, уз Свету архијерејску литургију коју је служио Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј, у петак, 8. августа 2014. обележена је преслава храма, Преподобна мученица Параскева.
Организацијa „Небеска култура, светски мир, повратак светлости“ упутила позив за Светски мировни самит у Јужној Кореји
Среда, 6. Август 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, др Милета Радојевић примио је у среду, 6. августа 2014. године Џемса Џонга, координатора за Балкан из међународне мировне омладинске групе при организацији „Небеска култура, светски мир, повратак светлости“ из Јужне Кореје. Пријему је присуствовао и др Александар Раковић, научни сарадник у Институту за новију историју Србије у Београду и координатор досадашњих међуверских дијалога у Републици Србији.
Бискуп Реформатске хришћанске цркве посетио Управу
Уторак, 5. Август 2014.
Вести
Бискуп Реформатске хришћанске цркве у Србији, Бела Халас посетио је 5. 8. 2014. године Управу за сарадњу с црквама и верским заједницама. У разговору са др Милетом Радојевићем, директором Управе, указао је на више питања из живота и рада Реформатске хришћанске цркве.
Устоличен Епископ жички Јустин
Недеља, 3. Август 2014.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама присуствовао је, 3. августа 2014. године устоличењу новоизабраног епископа жичког Јустина у Краљеву.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 262
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта