Latinica  |    
   
 
Представници Управе у посети Епархији пакрачко-славонској
Субота, 22. Новембар 2014.
Посете
На позив Његовог Преосвештенства епископа славонског господина Јована, представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, др Томислав Бранковић, начелник и Мирољуб Радосављевић, саветник, посетили су седиште Епархије у Пакрацу.
Патријарх московски и све Русије Кирил посетио Србију
Недеља, 16. Новембар 2014.
Посете
Патријарх московски и све Русије Његова Светост Господин Кирил боравио је од 14. до 16. новембра 2014. у тродневној посети Српској православној цркви и Србији.
Представљена књига „Манастир Соколица, бисер са Косова и Метохије“
Уторак, 11. Новембар 2014.
Вести
У препуној сали општине Вождовац, на 318. трибини цркве Светог Трифуна са Топчидерског гробља, у уторак, 11. новембра 2014. представљена је књига игуманије манастира Соколица др Макарије (Обрадовић) под називом „Манастир Соколица, бисер са Косова и Метохије“.
Др Радојевић присуствовао обележавању славе храма Светог Димитрија на Новом Београду
Субота, 8. Новембар 2014.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама присуствовао је у суботу, 8. новембра 2014. године обележавању славе храма Светог Димитрија на Новом Београду.
Обележен Дан 1. бригаде Копнене Војске Републике Србије
Петак, 7. Новембар 2014.
Вести
Дана 7. 11. 2014. године, на позив команданта 1. бригаде Копнене Војске Србије генерала Стојана Батинића, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је у касарни „Југовићево“ где се са другим високим званицама из Републике, покрајине, града Новог Сада и представницима округа на којима делује 1. бригада, упознао са војно-техничком спремношћу бригаде, досадашњим активностима и резултатима као и будућим плановима деловања и осавремењавања.
Обновљена црква Светог Рока у Земуну
Четвртак, 6. Новембар 2014.
Вести
Представник Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Гаврило Грбан присуствовао је 6. новембра 2014. године свечаном отварању и благослову обновљене цркве Светог Рока у Земуну. Богослужење је предводио Преузвишени Господин Ђуро Гашпаровић, Бискуп сремски, уз саслужење декана и жупника земунског Пречасног Јозе Дуспаре.
Посета КП заводу „Сремска Митровица“
Четвртак, 6. Новембар 2014.
Вести
На позив управника КП завода „Сремска Митровица“ господина Марка Секулића, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић посетио је ову институцију и са Управом КП завода разговарао о остваривању верских права затвореника у складу са законом. Том приликом се упознао да је у дому организована квалитетна настава из веронауке, да се у постојећем храму врше богослужења којима присуствују заинтересовани осуђеници овог завода и други верски обреди.
Санација пута до манастира Пустиња
Четвртак, 6. Новембар 2014.
Вести
Епископ ваљевски Милутин посетио је Управу за сарадњу с црквама и верским заједницама 6. новембра 2014. и у разговору са др Милетом Радојевићем, директором Управе разматрао могућности санације оштећеног пута који води до манастира Пустиње и до још четири села ваљевског краја.
Директор Управе разговарао са епископом бихаћко-петровачким Атанасијем
Среда, 5. Новембар 2014.
Вести
Епископ бихаћко-петровачки Атанасије посетио је 5. новембра 2014. Управу за сарадњу с црквама и верским заједницама и том приликом разговарао са директором Управе, др Милетом Радојевићем.
Петковић отворио 9. Дане српске културе у Темишвару
Среда, 5. Новембар 2014.
Посете
На позив Савеза Срба у Румунији и Генералног Конзулата Републике Србије у Темишвару, Братислав Петковић помоћник директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, боравиo je службено у Темишвару 5. новембра 2014. године.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 312
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта