Latinica  |    
   
 
Посета Здравственом центру Аранђеловац у вези изградње болничке капеле Св. Јоаникија аранђеловачког
Петак, 9. Јуни 2017.   |   Посете


 

Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић и Олгица Лаконић посетили су у петак 9. јуна 2017. године Здравствени центар у Аранђеловцу у вези реализације Закључка Владе Републике Србије од 28. јануара 2016. године о изградњи болничке капеле Светог Свештеномученика Јоаникија, Митрополита црногорско приморског (аранђеловачког).

 

На лицу места је констатовано да су темељи за напред наведену капелу изграђени и да Здравствени центар због обавеза на изградњи и уређењу комплекса Опште болнице у Аранђеловцу који предвиђа проширење болнице и уређење паркинга, није у могућности да врши даље обезбеђење средстава за изградњу ове капеле. Састанку код директорке Здравственог центра госпође Нине Јеличић, поред представника Управе, присуствовали су Милан Швабић, члан Надзорног одбора Здравственог центра и Јовановић Татјана, координатор пројекта за уређење комплекса Опште болнице и градње болничке капеле.

 

На састанку је договорено да се од стране Надзорног одбора Здравственог центра донесе одлука о преношењу инвеститорских права на Епархију шумадијску, а у складу са раније постигнутим договором са представницима Епархије.

 

Управа за вере ће у наредном периоду преко Епархије шумадијске помоћи завршетак радова на изградњи капеле Светог Јоаникија аранђеловачког.

 Следећа вест
Представници амбасаде Републике Индонезије посетили Управу за вере
Претходна вест 
Слава Војномедицинске академије (ВМА) у Београду―Свети Лука Симферопољски
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта