Latinica  |    
   
 
Представници амбасаде Републике Индонезије посетили Управу за вере
Понедељак, 12. Јуни 2017.   |   Посете

 

Представници амбасаде Индонезије, господа Реза Виранататмаџа (Reza Wiranataatmadja), први секретар, и Арионо (Ariono), саветник, посетили су Управу за односе с црквама и верским заједницима у понедељак 12. јуна 2017. године. Домаћини су им били господин др Милета Радојевић, в.д. директора, и господа др Марко Николић и др Ферид Булић, в.д. помоћници директора.

У контексту редовног међудржавног верског дијалога који се одржава између Републике Индонезије и Републике Србије од 2011. године, на састанку су размотрене потребе, могућности и фазе реализације следећег састанка планираног за 2017. годину. Представници Индонежанске амбасаде известили су запослене у Управи за вере да је амбасадор Републике Индонезије у Београду господин Канду (Kandou) са сарадницима посетио ресорно Министарство вера и Владу своје земље у априлу 2017. године. Том приликом му је саопштено да ова земља остаје привржена принципу даљег развоја и унапређења међудржавног верског дијалога две земље, али да због рационализације и рестрикције буџета за ову годину предлаже да се следећа седница одржи у Индонезији у раздобљу јануар‒април 2018. године. Директор Управе за вере др Радојевић у потпуности је подржао изнесени предлог истичући да за његову ваљану реализацију и треба нешто више времена, као и да би најбоље било да се састанак одржи у марту или априлу 2018. године. У том контексту је нагласио да ће током лета 2017. године иницирати барем један предприпремни састанак на који ће позвати све представнике верских заједница у Србији, запослене у амбасади Индонезије и Управи за вере, а на коме ће заједнички бити утврђени сви учесници следећег међудржавног верског дијалога две земље, његова агенда и тематске области рада. Договорени детаљи би онда били озваничени на заједничком састанку почетком септембра 2017. године.

Директор др Радојевић се и овом приликом захвалио представницима Индонежанске амбасаде за принципијелан став и подршку Републике Индонезије Републици Србији приликом борбе за очување својине над нашим верским и културно‒историјским споменицима на Косову и Метохији, а поводом својевремног захтева самопроглашене „Републике Косово“ да преузме ингеренције над њима у УНЕСКО‒у. Замолио је представнике Индонежанског Министарства спољних послова да заузму исти став и праксу и приликом најављене нове инцијативе косовских Албанаца са истим циљем. Господин Риза одговорио је да ће одмах известити своје Министарство о поменутом захтеву, уз молбу да ноту са истом садржином и захтевом и Влада Србије паралелно упути пријатељској Влади Индонезије.               

 Следећа вест
Слава Епархије Врањске СПЦ – Преподобни Јустин ћелијски и врањски
Претходна вест 
Посета Здравственом центру Аранђеловац у вези изградње болничке капеле Св. Јоаникија аранђеловачког
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта